Po kilku miesiącach przerwy spowodowanej pandemią koronawirusa, wznowiono emisję 21. sezonu „Kuchennych rewolucji”. Bezkompromisowa restauratorka Magda Gessler ponownie przemierzy kraj wzdłuż i wszerz, dzieląc się swoim doświadczeniem z właścicielami restauracji.
Jak „Kuchenne rewolucje” wpłyną na losy lokali i ich właścicieli?
W ostatnich miesiącach gastronomia, jak żadna inna branża, odczuła skutki zamrożenia gospodarki. Restauratorzy musieli odnaleźć się w nowej rzeczywistości i trudnych warunkach pracy. W tym kryzysowym momencie pomoc Magdy Gessler będzie potrzebna jeszcze bardziej niż zwykle. Rewolucję przejdzie nie tylko menu, ale i dania na wynos. Zmiany wystroju dotyczyć będą z kolei także ogródków.
W pierwszym wrześniowym odcinku Magda Gessler zawita do położonej trzy kilometry od krakowksiego rynku włoskiej restauracji Trattoria da Maria. Prowadzi ją pochodząca z Rumunii, ale mieszkająca wiele lat we Włoszech Maria. Do Polski przyjechała dziesięć lat temu z ówczesnym partnerem, a obecnie wspólnikiem i przyjacielem Rizzierim. Prowadzenie restauracji jest jednak na głowie Marii. Czy Magdzie Gessler uda się tchnąć w to podupadające miejsce prawdziwie włoską, słoneczną energię?
Emisja: od 3 września, w każdy czwartek o godz. 21:00 w TVN
źródło/materiał: TVN