„Trauma” to nowy serial, który będzie emitowany od kwietnia. Opowiada o pracy i życiu osobistym ekipy ratowników medycznych ze szpitala w San Francisco. Pilotażowy odcinek serii, w której jest pokazane zderzenie dwóch helikopterów oraz wybuch cysterny z paliwem, kosztował 8 mln dolarów.
„Carluccio i kuchnia renesansu” to podróż do Włoch tropem receptur Bartolomea Scappiego, kucharza Papieża Piusa V, autora jednej z pierwszych książek kucharskich, „Dzieła na temat gotowania”. „Dzieło na temat gotowania” powstało w 1570 roku, Scappi spisał ponad 1000 receptur kuchni włoskiej.
Nowy film na antenie Hallmark, opowiada o Cate Madighan (Laura Leighton), ambitnej redaktorce jednego z nowojorskich magazynów mody. Jest zaręczona z bogatym potentatem prasowym (Martin Doyle). Pewnego dnia dostaje paczkę od niedawno zmarłego ojca, z którym od lat nie utrzymywała kontaktów.
W pierwszym odcinku programu „Brodzik od Kuchni” - Joanna Brodzik opowie, jak zaczęła się jej przygoda z kuchnią i gotowaniem. Mówi o tym, jak w wieku pięciu lat upiekła pierwszego kurczaka w prodiżu ustawionym koło łóżka, opowiada o swojej babci Jadzi, której dedykowany jest ten program.
Kanał TCM wyemituje filmową wersję broadwayowskiego musicalu, którego akcja koncentruje się na życiu Mame Dennis – zamożnej, ekscentrycznej i kochającej zabawę kobiety. Świat tej figlarnej piękności zostaje wywrócony do góry nogami, gdy musi podjąć się opieki nad bratankiem.
„Moja własna gwiazda” oraz „Moje supersłodkie urodziny”, programy znane telewidzom z anteny MTV, będą miały swoje polskie wersje. Aktualnie prowadzony jest nabór do obydwu programów na stronie mtv.pl. Na podstawie zgłoszeń okaże się, jak wielkie jest zainteresowanie udziałem w polskich wersjach.